Perdelerimiz şıklığı ve zarafeti modelleriyle birlikte yansıtırken diğer bir taraftan da perde dikiş stilleri ile de dikkat çekmektedir. Her perde modelinin kendine has bir dikiş stili olmasıyla birlikte perdeler, bu dikişler sayesinde bulunduğu ortama ayrı bir hava katabilmektedir.
Perdeler genellikle kalitesi duruşu ve görünüşüyle değerlendiriliyor olsa bile işin özünde perdelerin dikiş stilleri de yer almaktadır. Bu sayede bazı ucuz veya basit perdeler sadece dikiş modeli ile kaliteli ve şık hale gelebilmektedir.
Perdeye farklı bir görünüş kazandıran ve kumaşı perdeye dönüştüren aslında dikiş modellerinin kalitesidir. Bununla birlikte dekorasyonların ve zevklerin değişmesiyle birlikte gündeme birçok perde dikiş stilleri de gelmeye başlamıştır.
Eski zamanların en çok bilinen Amerikan pile modeli son zamanlarda da gündemde fazlaca yerini almaya başlamaktadır. Amerikan pile modeli, organze gibi düz durmayan tül veya fon kumaşlar için sıklıkla tercih edilmekte olan pile modellerinden biridir. Ayrıca Amerikan pile modeli şık görünümü bakımından kullanıcıların beğenisini toplayan ayrıca dekorasyonlarda harikalar yaratan bir parçadır.
Boru pile perde son zamanlarda çok sık tercih edilmekte olan bir modeldir. Ayrıca tül perde modellerine uyumlu desenli veya düz fonlarla sıkça tercih edilerek bulunduğu ortamlarda harikalar yaratmaktadır. Boru pile perdeler spor ve klasik her ortamda söz sahibi olabilen ve dekorasyonların vazgeçilmez parçası haline gelen modellerin başında gelmektedir.
Ev dekorasyonlarında tercih edilen tül veya stor perdelerin ortama farklı bir hava katması için bu perdeler fon perdeler ile taçlandırılmaktadır. Fon perde dikimini ister evinizde isterseniz de bir perdeciye kolaylık yaptırabilir evinizin görünümde değişikler yaratabilirsiniz.
Fon perde dikimi için başlamadan önce ilk yapacağınız şey kumaş seçimidir. Kumaş seçimini yaparken kullanacağınız yerin ölçülendirilmesini unutmamanız gerekmektedir. Ölçü alırken ise perdeyi konumlandıracağınız enin ölçüsünü alarak bunu ikiye bölmelisiniz çünkü fon perdelerde iki kanat olduğundan iki eşit parça elde edebilesiniz. Boy ölçüsü alırken ise kornişten yere kadar olan mesafeyi tam olarak ölçebilirsiniz ve buna ek olarak 4 cm katlama payını da ilave etmeniz gerekir. Fon perdeniz az pileli olmasını istiyorsanız korniş boyunu ikiye katlamalısınız fakat çok pileli istiyorsanız bu sayıyı üçle çarpmanız gerekir. Daha sonra rahatlıkla fon perde dikimine başlayabilir ve perdenizi gönül rahatlığıyla konumlandırabilirsiniz.
Evinizde bir yenilik yapmak istiyorsanız bu yeniliğe perdelerinizle başlayabilirsiniz. Perde değişikliği yaparken hem zorlanmaz hem de istediğinizi kolaylıkla ortaya koyabilirsiniz. İlk olarak aldığınız yeni bir perde kumaşına pile yapımı ile başlayarak evinizin görünümünü kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
Perdede pile dikimi yaparken öncelikli olarak pile boyutlarını kendimize göre ayarlamamız gerekir. Ardından pilelerin birbirine temas edilerek dikilmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Pileleri dikerken pileler arasında vereceğiniz boşlukları önceden belirlemeniz gerekir ki eşit bir şekilde pilelerinizi oluşturabilirsiniz. Örneğin 3 parmak boyutunda bir pileyi dikerken diğer pileye geçişte 1 parmak boyutunda boşluk bırakmanız gerekir. Bu şekilde ilerleyerek dikim aşamasını tamamlayabilir ve evinizi yenilemede bir adım atmış olabilirsiniz.